maffiakartel

Wat zijn de mogelijkheden van AR op iPhone?

Anno 2022 is AR een steeds meer opkomende ontwikkeling, AR is een digitaal platform wat onder andere gebruikt wordt op de mobiele telefoon. Daarom is het ook interessant om na te gaan wat de mogelijkheden van AR zijn, op het IOS platform. Daarom gaan we het in deze blog hebben over wat AR is, maar ook de mogelijkheden die het biedt bij iPhone. 

Wat is AR?  

AR is te vergelijken met het bekendere VR, maar er zit toch wel een wezenlijk verschil in. VR (virtual reality) is puur een virtuele wereld die je kun beleven. Terwijl AR ook wel augmented reality genoemd, AR is een app die die de virtuele wereld en de echte wereld samenbrengt. AR is namelijk een digitaal beeld die over de werkelijkheid geschetst wordt, meestal wordt bij augmented reality gebruik gemaakt van een 3D beeld. Deze 3D beelden worden bijvoorbeeld op de telefoon weergegeven, in combinatie met de ruimte waar je in staat. 

Waar wordt AR voor gebruikt?  

Met behulp van AR kun je veel verschillende doeleinde bereiken. Zo kun je het zowel zakelijk als privé toepassen. Je kunt bijvoorbeeld met AR kijken of die ene lamp die je graag wilt, ook daadwerkelijk in de eetkamer past. Of dat je misschien beter naar een andere lamp kunt kijken. AR biedt hier namelijk de mogelijkheid om de lamp te visualiseren in de eetkamer. Zo kun je AR ook gebruiken voor veel grotere projecten, voor bijvoorbeeld het aanleggen van een zonnepanelenveld of een windmolenpark. Dan kun je in het veld waar het moet komen te staan, gemakkelijk op je iPhone kijken hoe het eruit moet komen te zien. Je kunt namelijk makkelijk augmented reality laten maken, die ondersteund wordt door het IOS platform.  

De toekomst van AR  

Anno 2022 is augmented reality een snel groeiende ontwikkeling. Deze ontwikkeling biedt al veel mogelijkheden, maar dit worden er over de jaren heen alleen maar meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het virtueel passen van kleren, waarmee je gemakkelijk op je iPhone kan zien of de kleding bij jouw past. Dit zou voor de kledingindustrie een hele verbetering zijn, aangezien je dan minder kleding retour hoeft te sturen. En misschien gaat het zelfs zo ver dat je een augmented reality laten maken kan bij een AR bedrijf, welke ook de juiste kledingmaat aangeeft. Maar ook dat je met AR bijvoorbeeld een tattoo kan visualiseren op je lichaam, zonder dat je daadwerkelijk de tattoo hoeft te zetten.