maffiakartel

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen voor mijn studie?

Ben je voor je opleiding op zoek naar een krachtige laptop voor een goede prijs?

Een laptop is voor veel mensen van erg belangrijk tegenwoordig. Onder andere voor school is een goede laptop belangrijk om te hebben. Maar ook mensen die veel online voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. Ondanks dat, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat mensen een betaalbare laptop kunnen kopen?

Een passende oplossing voor studenten is misschien wel een refurbished laptop!

Wat is een refurbished laptop?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al een keer eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en reparaties heeft gehad voordat hij weer gebruikt wordt. Bij een tweedehands laptop gebeurt dit allemaal niet voordat de laptop weer doorverkocht wordt.

Bij het kopen van een tweedehands laptop is er vaak geen enkele controle of reiniging uitgevoerd. Dit soort laptops liggen vaak al maanden op de plank stof te happen of op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van de laptop, en er is een grondige reiniging en controle nodig om ze weer goed te laten functioneren. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende gewist bij een tweedehands laptop. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy problemen. Bij een verkeerd gewiste harde schijf kan het ook voorkomen dat uw tweedehands laptop minder snel gaat werken.

Naast dat het fijn is om te weten dat uw refurbished laptop uitgebreid is gecontroleerd en beoordeeld door laptop specialisten, zit er bij een refurbished laptop ook vaak een lange garantie periode.

Waarom een refurbished studie laptop?

Een refurbished laptop kopen voor je studie heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Vergeleken met nieuwe laptops zijn refurbished laptops een stuk goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. Refurbished laptops worden ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een team van specialisten!

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd en mogelijke mankementen van de laptop worden gefixt, voor hij weer verkocht wordt. Bij een tweedehands laptop worden vaak alleen de gegevens op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijke schade, en eventuele defecten van de laptop. Dit uitgebreide controle proces om te garanderen dat de laptop weer 100% goed werkt, zorgt er voor dat je niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Bij tweedehands verkopers op bijvoorbeeld Marktplaats is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer goed doet, sta je als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die wél met garantie geleverd worden! Een ingewikkeld product zoals een laptop zonder garantie kopen, is eigenlijk nooit een goed idee. Een laptop of computer is zo complex, dat je al snel te maken kunt krijgen met defecten. In het geval dat de laptop kapot gaat of langzaam wordt en begint te haperen, heb je dus niks om op terug te vallen. Hierdoor kun je tegen hoge kosten aan lopen, mocht je de laptop alsnog willen laten repareren.

Duurzaam en beter voor je portemonnee

Daarnaast is het hergebruiken en refurbishedn van laptops ook erg goed voor het milieu. Door een gebruikte laptop aan te schaffen voorkom je uiteindelijk de milieuschadelijke productie van een nieuwe laptop en batterij, en zorg je dat de tekorten aan chips verminderen. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één laptop minder gefabriceerd hoeft te wiorden. Hierdoor kun je met de aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor jezelf, maar ook voor het milieu!