maffiakartel

Motorkleding kopen bij een motorzaak

Goede, veilige en beschermende motorkleding is erg belangrijk bij het motorrijden. Dit kan al snel veel geld kosten. Maar op sommige dingen kun je niet besparen. De veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste bij het motorrijden. Je hebt zelf de keuze of je jouw motorkleding online koopt of in een motorzaak. In dit artikel lees je de voordelen van motorkleding kopen in een motorzaak.

Motorkleding passen 

Het is bij motorkleding erg belangrijk dat het comfortabel en goed zit. Dit is ook een reden waarom je beter motorkleding kan kopen in een motorzaak in plaats van online. Online kun je de kleding niet passen waardoor je niet weet of de maat goed is. Misschien zit de kleding dan wel te strak, te groot of juist te klein. Maten verschillen ook per type motorkleding. Dit geldt ook voor motorhelmen. Je merkt pas als je deze opzet of deze fijn en goed zit. Als je dit online besteld moet je gokken welke het lekkerst en beste zal zitten.

Waarom draag je motorkleding?

De drie belangrijkste redenen om motorkleding te dragen, zijn vanwege de bescherming, dat je goed opvalt en dat het comfortabel zit. De bescherming is erg belangrijk vooral als je een ongeluk krijgt. De kans is bij een ongeval best groot dat je over het asfalt glijdt waardoor je huid snel wegslijt als je geen correcte motorkleding draagt. Opvallen is belangrijk omdat je veel kwetsbaarder bent waardoor je goed moet opvallen bij andere weggebruikers. De reflectie zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent. Gewone kleding gaat al snel trekken en schuren, dit is bij motorkleding niet het geval waardoor het comfortabel zit.

Deskundig advies 

Een groot voordeel van je motorkleding kopen in een motorzaak is dat je altijd kan rekenen op deskundig advies. De medewerkers van de winkel kunnen met je meekijken welke kleding je nodig hebt en of het goed past. Zij zien gelijk of iets goed aansluit of juist niet. Verder kun je ook om advies vragen welke merken of welke kleren het beste aansluiten bij jouw wensen en rijgedrag.