maffiakartel

Een tweede huis kopen in Curacao?

Er komen een hoop dingen kijken wanneer je een tweede huis in Curacao wil gaan kopen. Het gaat er daar ook behoorlijk wat anders aan toe dan in Nederland. Als je nog niet zo bekend bent met het land is het ook lastiger om te weten wat de leukste woongebieden zijn om te gaan wonen en een huis te kopen. Wil jij een tweede huis kopen in Curacao? In dit artikel lees je wat de leukste woongebieden zijn.

Een huis op Curacao 

Het is heerlijk om een huis te hebben op Curacao. Bijna elke dag van het jaar schijnt de zon en het is altijd warm. Dit is voor veel mensen al een reden om een huis te kopen op Curacao. Een goede reden. Maar waar moet je dan gaan wonen als je die keuze hebt gemaakt? Er zijn een aantal punten waarmee je rekening moet houden.

Je bent meer buiten

Als je een huis koopt op Curacao zal betekenen dat je veel meer buiten bent dan binnen. Een tuin is daarom ook veel belangrijker dan dat deze in Nederland is. Aangezien het in Nederland maar een paar maanden mooi weer is. Het is daarom fijn om een woning te zoeken waar de wind om het huis waait voor verkoeling en omdat de muggen hier niet van houden. Curacao is verder ook echt een auto eiland, iedereen doet alles met de auto. Hierdoor is het wat minder van belang om bij alle voorzieningen erg dichtbij te wonen.

Beste woongebieden

Als je een huis gaat kopen in Curacao dan is de locatie van groot belang. Je kan het beste voor een van de villawijken kiezen als je het belangrijk vindt om op een centrale locatie te wonen waar je dichtbij bedrijven, winkels en scholen woont. Via de Schottegatweg kun je de wijken zoals Van Engelen, Vredenberg, Emmastad en Mahaai snel en eenvoudig bereiken. Deze liggen net iets buiten het centrum. Een wijk zoals Pietermaai Smal moet je kiezen als je liever in de stad wil wonen. Daar bruist het van het leven, het is een fijne plek en past perfect bij jou als je van wat drukte en gezelligheid houdt.