maffiakartel

Wat maakt Lil Atelier kleding bijzonder?

Het merk Lil Atelier is afkomstig uit Denemarken en maakt kleding voor kinderen en baby’s. Het staat bekend om de hoge kwaliteit en goede materialen tegenover een betaalbare en acceptabele prijs. Ze vinden het belangrijk om duurzaam te zijn. De aarde moet voor de volgende generatie nog steeds een goede plek zijn. Benieuwd wat Lil Atelier kleding bijzonder maakt? Lees dan verder.

 

Zusterbedrijf Name It

Eind 2019 is Lil Atelier kleding opgericht als zusterbedrijf van het merk Name It. De merken verschillen wel van elkaar. Lil Atelier richt zich vooral op een verfijnd en luxe design. Het is verkrijgbaar voor zowel jongens als meiden voor de leeftijden baby, mini en kinderen. Name It is juist een kledingmerk dat bekend staat om de drukke prints en felle kleuren. Het tegenovergestelde van Lil Atelier. De kleren worden ook van verschillende materialen gemaakt. Dus ondanks dat de merken zusjes van elkaar zijn merk je hier vrij weinig van.

 

Wat Lil Atelier kleding bijzonder maakt

Lil Atelier kleding maakt gebruik van natuurlijke materialen, die comfortabel zitten en makkelijk te dragen zijn. De collecties richten zich op kleur, humeur, natuur, textuur en handgetekende elementen. De kleuren die hierbij gebruikt worden zijn bewust samengeteld, ingetogen en aards. Hierdoor kun je ze goed combineren met de huidige collecties waardoor je niet aan een seizoen gebonden zit. Je kunt de kleren het hele jaar door goed dragen.

 

De gebruikte materialen 

Lil Atelier kleding maakt gebruik van good cashmere. Dat staat voor goede en hoge kwaliteit cashmier met een certificatie. Dit houdt in dat de herders van de geiten waar de cashmier vandaan komt goed ondersteund worden. Dit geldt ook voor de geiten zelf. Deze worden goed verzorgd en het milieu wordt ook beschermd. Verder wordt de kleding gemaakt van biologisch katoen. Bij het verbouwen van dit katoen komen er geen slechte en gevaarlijke synthetische meststoffen en pesticiden vrij. Bij de productie van de kleding worden ook geen schadelijke stoffen of slechte chemicaliën gebruikt. De mensen die betrokken zijn bij het produceren lopen hierdoor geen risico.